♔tehera gomez♔

Friday, June 15, 2012

BIDADARI

Views
hai guy! Selamat petang. . Lama tol xlepak kt blog ni..maklumlah, busy skit.huhu.busy la sgt kan. . .hari ni Taa xde wtpe.just lepak2 kt umh. Taa skrg dh ade keje taw.keje jga baby.untgkan ade keje nh.hehehe. Byk bnda Taa nk kongsi ngn u all,tp 2 la.xthu nk mula dr mane. . . owh,pasal tajuk post ni nape bidadari. . . Sbnarnye 2 tajuk lgu. . .ade someone tujukan untk Taa lgu 2.die ckp, law ase windu kt die,dgr lagu dr COZY REPUBLIK-BIDADARI. . .eh2.kteorg x couple pum.kita KAWAN, . . . .tp die ckp die SAYANG taa. .ape?Taa cner plak? Taa xthu plak cner perasaan taa kt die. . . Ape yg Taa thu, Taa xnk kehilangan KAWAN cm die. . .

✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Sunday, May 13, 2012

PILIH2!

Views
ASSALAMUALAIKUM :)

pilih-pilih . . . sape2 yg berminat bleh PM sya :) untuk maklumat lanjut sila ke page GADIS MERAH JAMBU









SELAMAT MEMILIH :)

✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Monday, April 30, 2012

KUASA ALLAH

Views


Seorang pemuda tentera yg berkerja sebagai tentera di sebuah negara asing sering dihina kerana dia mempercayai adanya ALLAH... Seorang Kapten yg berkepercayaan atheist mahu menguji beliau dlm usaha memalukan beliau kpd kalangan tentera yg lain...kapten tersebut memanggil beliau utk mengambil kunci Jeep askar utk dialihkan kedudukan Jeep trsebut ke tmpat yg disediakan....Jawab pemuda itu : saya tidak boleh memandu kapten kerana beliau tidak mempunyai kemahiran dlm memandu Jeep yg canggih tersebut...kapten tersebut berkata : kamu mintalah pada tuhan kamu dan tunjukkan bahawa tuhan kamu itu berkuasa atau tidak...lalu pemuda itu mengambil kunci tersebut dan berdoa kepada ALLAH s.w.t, ketika beliau sedang berjalan menghampiri Jeep tersebut...dengan penuh berhati-hati beliau mengerakkan JEEP tersebut ke tmpat asl nya...lalu beliau mematikan enjin Jeep tersebut...pemuda itu keluar dari Jeep tersebut dgn perasaan teruja kerana pertama kali beliau memandu Jeep secanggih itu walaupun hanye beberapa meter sahaja pergerakan yg dilakukan...sekeluar sahaja dari Jeep tersebut, kelihatan Kapten dan tentera yg lain menangis kesemuanya...lalu mereka semua berkata "KAMI MAHU BERIBADAH KPD TUHAN KAMU!!" kata tentera2 yg lain...pemuda tersebut berasa hairan...lalu Kapten yg menyuruh pemuda itu mengalihkan Jeep tersebut membuka hud Jeep tersebut dan menunjukkan kpd pemuda itu bahawa Jeep tersebut tidak mempunyai enjin....
MAHA SUCI ALLAH YANG MAHA ESA LAGI BERKUASA...
Melutut pemuda tersebut bersama tentera yg lain bersujud kpd ALLAH S.W.T...PEMUDA ITU BERKATA : Tuhan yang memberikan kehidupan kepada apa yang tidak wujud...
Anda mungkin fikir ada perkara yang masih mustahil DENGAN Allah sahaja boleh ... Jangan lupa untuk klik SHARE sebagai saham kita di akhirat kelak...
inshaallah...wallahualam...



✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Wednesday, April 25, 2012

DUNIA OH DUNIA

Views
:::AMERIKA LAKNATULLAH:::
DALAM BERITA..PUOK2 ASKOR AMERIKA NI TV 3,TV 2,TV 1 DOK RAJIN PUN PANGGIL PUAK2 NI PENGGANAS..
HAK PENGGANAS SEMUANYA PEJUANG ISLAM.
PEJUANG ISLAM DI PANGGIL PEMBERONTAK.
MEH BACA CERITA BAWAH NING!!

Bangsa Laknatullah..!!!!
BARANGKALI KETIKA SURAT INI DITULIS, ANDA MEMBUANG MASA DENGAN KEKASIH ANDA!!
Pada hari Sabtu sekitar jam 12:25 tengahari, pejuang mujahiddin telah melancarkan serangan ke atas
penjara Abu Gharaib di selatan Baghdad. Serangan tersebut bagi menyahut seruan yang dibuat melalui seucuk surat yang dikirimkan oleh seorang tahanan wanita yang bernama Fatima yang merayu agar pejuang mujahidin mengambil tindakan. Surat Fatima, sepucuk surat yang ditulis tangan, baru-baru ini telah diseludup keluar dari Abu Gharaib. Fatima adalah adik kepada salah seorang pejuang mujahiddin di kawasan berkenaan. Tentera pengganas AS telah menyerbu rumahnya beberapa ketika dulu tetapi gagal menemuinya, oleh itu mereka telah menawan adik perempuannya bertujuan untuk memaksa beliau menyerah diri. 

Berikut adalah salinan surat Fatima yang disiarkan oleh Mafkarat al-Islam. 

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.Katakanlah (wahai Muhammad): (Tuhanku) ialahAllah Yang Maha Esa.; Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat.;
Dia tiada beranak dan Dia pula tidak diperanakkan; Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya.
[Quran, Surat 112 al-Ikhlas]. Saya memilih surah yang suci ini daripada kitabullah kerana ia memberi satu kesan yang besar keatas saya dan ke atas kamu semua dan ia membawa kesan yang besar dan kesedaran di
dalam hati orang-orang yang beriman. Saudaraku para mujahiddin yang berjuang pada jalan Allah SWT!
Apa yang dapat saya katakan kepada kamu semua? Ingin saya nyatakan kepada kamu: Perut kami telah
dipenuhi oleh anak-anak haram yang dilakukan oleh para haiwan dan babi yang telah memperkosakan kami. Atau saya boleh katakan kepada kamu bahawa mereka telah menelanjangkan kami, meludah ke muka kami dan mengoyak ayat al-Quran yang tergantung pada leher kami? Allahu Akbar! Dapatkah kamu memahami keadaan kami? Adakah benar kamu tidak tahu menahu apa yang telah berlaku kepada kami? Kami adalah adik-adik kamu. Allah SWT pastiakan menyoal kamu mengenainya kelak. Demi Allah, tidak pernah kami melalui satu malam semenjak kami berada di penjara ini tanpa dilompat oleh para haiwan dan babi tersebut untuk mengoyakkan tubuh kami dengan rakusnya. Dan kami telah berusaha sedaya-upaya untuk melindungi perawan kami demi kerana takutkan Allah SWT. Takutlah kamu kepada Allah!Bunuhlah kami semua berserta dengan mereka! Hancurkanlah kami bersama-sama dengan mereka! Jangan tinggalkan kami di sini untuk dijadikansebagai bahan melepas nafsu ganas mereka dengan memperkosa kami! Ia merupakan satu tindakan yang boleh menggoncang arasy Allah SWT. Takutlah kepada Allah berhubung dengan kami! Tinggalkanlah kereta kebal dan pesawat mereka di luar sana . Datanglah kepada kami di sini di penjara Abu
Gharaib. Saya adalah adik-adik kamu pada jalan Allah (Fatimah). Mereka telah memperkosakan kami lebih dari sembilan kali dalam satu malam. Bolehkah kamu memahaminya? Bayangkanlah salah seorang daripada adik-adikmu diperkosakan. Kenapa kamu semua tidak boleh membayangkannya, sedangkan saya adalah adikmu. Bersama-sama saya terdapat 13 orang gadis yang lain, kesemua mereka belum berkahwin. Kesemua mereka telah diperkosakan dihadapan mata dan telinga setiap orang. Mereka tidak membenarkan kami menunaikan solat. Mereka membuang pakaian kami dan tidak membenarkan kami memakainya. Semasa saya menulis surat ini, salah seorang daripada gadis tersebut telah membunuh diri. Beliau telah diperkosa secara rakus dan zalim. Seorang tentera telah memukul dada dan pinggangnya setelah beliau memperkosakannya. Beliau telah dijadikan mangsa penderaan dan penyiksaan. Beliau telah menghantuk kepalanya ke dinding sehingga beliau mati, kerana beliau tidak dapat menahannya lagi, walaupun membunuh diri adalah haram menurut Islam. Tetapi saya memaafkan gadis tersebut. Saya juga berharap agar Allah SWT mengampun segala dosanya, kerana Dia adalah Maha Pengampun! Saudaraku! sekali lagi ingin saya katakan, takutlah kepada Allah! Bunuhlah kami bersama-sama dengan mereka agar kami dapatmenikmati keamanan. Tolonglah! Tolonglah! Tolonglah! [Wa mu'atasima!]

Sebaik sahaja selepas itu, lebih kurang seramai 100
pejuang mujahiddin melancarkan serangan besar-
besaran ke atas penjara Abu Gharaib, memaksa
tentera kafir AS berselindung di dalam berek
mereka dalam kawasan penjara. Pejuang mujahiddin
telah melancarkan mortar 82mm dan 120mm ke arah
tentera kafir Amerika. Orang ramai berkumpul secara
beramai-ramai di luar penjara, bimbang
jika mortar tersebut mengenai para tawanan yang
berada di dalam penjara tetapi mereka telah diberi
jaminan oleh pejuang mujahidin yang berkata bahawa
mereka tahu kedudukan penjara tersebut.
Wartawan Mafkarat al-Islam di Baghdad melaporkan
bahawa pejuang mujahiddin telah berjaya
memusnahkan sebahagian besar dinding penjara,
menyebabkan lubang sebesar empat meter di dalam
dan di luar pagar yang mengelilingi penjara tersebut.
Nasib Fatima dan lain-lain gadis bersamanya masih
belum dapat diketahui. Pada nota terakhir, seorang
individu telah menjawab surat Fatima semalam dalam
laman web Ansar dengan menulis: Maaflah adikku,
kami bukanlah lelaki yang sebenar. Hanya lelaki yang
sebenar sahaja boleh menjawab tangisan kamu
memohon pertolongan. Kami tidak
mempunyai bekalan yang cukup beberapa hari ini.
Maaf sekali lagi, wahai adikku." Komen seperti inilah
yang menunjukkan betapa kurangnya maruah dan
tanggungjawab umat Islam pada hari ini. Kami di
LADANG WEB telah beberapa kali mendedahkan
perbuatan perkosaan ke atas gadis Islam oleh tentera
Salib Amerika (yang masih dianggap wira oleh
kebanyakan umat Islam di dunia ini) semenjak
mereka memijakkan kaki mereka ke bumi Iraq ,
tetapi tidakdipedulikan. Kami merasa amat kecewa
dan gagal menerima surat seperti yang dituliskan oleh
Fatima sebelum ini, kerana kami tahu lebih ramai lagi
Fatima yang telah diperkosa di penjara di Iraq dan
Afghanistan dan ramai lagi adik-adik perempuan atau
anak-anak perempuan kita yang diperkosa dengan
zalim dan mereka tidak dapat melawannya. Apakah
yang perlu kita lakukan untuk menjadikan suara-
suara mereka dapat didengar dan di manakah wira-
wira Islam untuk mempertahankan maruah mereka?
Sebelum ini, pada satu ketika dulu, keagungan dan
dan maruah telah diintegrasikan ke dalam kehidupan
umat Islam sebagai sebahagian dari sistem Islam yang
sempurna dan syumul. Sebagai contoh, seorang lelaki
telah mengikat hujung pakaian seorang wanita Islam
kepada kerusi semasa beliau sedang membeli belah
dan apabila beliau bangun, sebahagian daripada
kemaluannya telah terdedah. Beliau menjerit, "Wa
Mu'atasima", dan seruannya telah sampai kepada
pengetahuan khalifah. Khalifah telah menulis surat
kepada ketua gereja dengan berkata: "Kepada anjing
Rome , saya akan datang kepada kamu dengan
tentera-tentera kami di mana barisan hadapannya
berada di pintupintu kami dan barisan belakangnya
berada di sini." Inilah merupakan maruah dan
keagungan yang bertindak ke atas sesuatu tindakan
yang tidak sampai kepada tahap perkosaan. Mereka
telah menghantar satu bala tentera dan bukannya 100
pejuang. Hari-hari tersebut merupakan hari di mana
seorang muslim sejati dapat dicari. Nilailah diri anda
dan dimanakah kedudukan iman anda. Bolehkah
maksiat ditutup dengan bayaran dan kontrak? Adakah
kita takut mengkritik Amerika kerana bimbang kita
akan kehilangan peluang perniagaan? Bagaimana
pula keadaan kita di Malaysia ini?
Bukti serangan Mujahideen terhadap tentera Amerika
di penjara Abu Ghraib - Peristiwa "Battle of Abu
Ghraib" Jangan lupa untuk klik SHARE sebagai saham kita di akhirat kelak...
inshaallah...wallahualam..



✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Monday, April 16, 2012

JOM BUAT DUIT

Views
Mulakan cari Duit Raya dari sekarang secara online dari rumah supaya dah dkt nak Raya nanti senang & mudah utk berbelanja barang keperluan….hehehee.

Dengan hanya RM100, anda boleh menjana RM dalam gandaan RM100 setiap hari.. tak payah susah2 jumpa org nak promote.. tak payah call orang nak promote.. hanya ONLINE sahaja!! Jadikanlah PC/laptop anda sebagai MESIN ATM ANDA!! 

Siapa sangka hanya depan laptop boleh jana pendapatan sama gaji seorg CEO.Saya bongkar segala gala Hanya daftar percuma utk info lengkap 

Promosi System On-line. Menjana perolehan RM100  bertubi-tubi terus ke acc bank anda & dilengkapi Sistem Automatik yang bekerja 24 jam sehari untuk anda, memberikan anda Pendapatan Lumayan pada setiap hari dan setiap minggu. Hanya dengan hobi anda ber FACEBOOK,ber Online, ber E-mail, dan SMS... 

Gemparr!!"TERBARU! Perolehi US Dollar pada Setiap Minggu & Wang Tunai dalam gandaan RM100 pada Setiap Hari,Komisen 100% terus ke akaun bank anda. 

Gemparr!!Baru Lancar Mei 2011,Buat Duit Raya 2011 Tanpa Had Secara 100%Online Dari Rumah,Dilengkapi system sms/email Autoresponder,Komisen 100% Terus ke Acc Bank Anda,

Jika anda selalu melayari Internet ,Jadikan hobi online Internet anda sebagai sumber pendapatan Lumayan buat anda dan keluarga,100% online,100% Komisen!!! pendapatan terus ke acc Bank...

Ketahuilah, Rahsia Sebenar Bagaimana Untuk Memperolehi Pendapatan secara online Lumayan Pada Setiap Hari Dan Setiap Minggu Tanpa Henti!

Jika anda Sedang tercari-cari peluang utk menjana pendapatan sampingan dan sanggup menerima pendapatan RM500-10K sebulan tanpa meninggalkan kerjaya anda skrg…maka haruslah anda meneliti tawaran ini, 

Ada kira2 60% drpd penduduk Malaysia menggunakan internet sama ada utk mencari kerja atau meninjau peluang business internet khususnya yg berkonsepkan "HOME BASED BUSINESS" atau "ONLINE BUSINEES" utk mencari duit tambahan bagi menampung kos perbelanjaan yg semakin meningkat ketika ini.Di sini kami menyediakan platform yg mudah utk anda menjana pendapatan sampingan atau kerjaya.

Semakin ramai telah berjaya , Duit masuk terus ke akaun kita , Tak perlu tunggu gaji lagi..Setiap minggu ada cash…Cek baki akaun kat ATM senyum selalu …

- Tak perlu jumpa orang
- Duit terus ke akaun kita
- Tak perlu tunggu bayaran
- Income RM100 hingga RM2000 seminggu

BAGAIMANA DAPAT INCOME 

Part Time Job 1 Malaysia dari rumah secara online 100%,pelaburan rendah,komisen hari-hari,sesuai bagi surirumah & mereka yg bekerja,daftar percuma utk info lgkap!

Part Time Hanya Dari Rumah, Tak perlu kerja hingga lapan jam, cuma online 2-3 jam sehari boleh jana income 5 angka seminggu. Nak tahu bagaimana?
Tambah Pendapatan Hanya Dari Rumah, Tak perlu kerja hingga lapan jam, cuma online 2-3 jam sehari boleh jana income 5 angka seminggu. 

Bertindak sebagai Ejen Affiliate cyber dan mendapat komisen 100% tanpa berjumpa dengan pelanggan, membimbit katalog, bercakap tanpa henti, tidak perlu bijak berkata-kata dan tidak perlu menyimpan stok produk!

Terbukti menjana pendapatan, tanpa menjejaskan masa anda bersama keluarga atau melakukan aktiviti kesukaan anda. Program perniagaan yang SAH dan terjamin keberkesanannya dan menjana pendapatan terus ke AKAUN ANDA... Pelajar, suri rumah, kakitangan awam dan swasta, ramai yg telah mendapat hasil dari sistem ini. 

DAFTAR percuma utk info lgkap: DISINI


#REZEKI ADA DIMANA-MANA.X SALAH KALAU MENCUBA,,:)

✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Tuesday, April 10, 2012

DOSA LEBIH BESAR DRPD DOSA BERZINA

Views

Dosa yang lebih besar dari berzina 
Pada suatu senja yang lengang, terlihat seorang wanita berjalan terhuyung-hayung. Pakaianya yang serba hitam menandakan bahwa ia berada dalam dukacita yang mencekam.

Kerudungnya menutup hampir seluruh wajahnya tanpa hias muka atau perhiasan menempel di tubuhnya. Kulit yang bersih, badan yang ramping dan roman mukanya yang ayu, tidak dapat menghapus kesan kepedihan yang telah meroyak hidupnya.


Ia melangkah terseret-seret mendekati kediaman Nabi Musa a.s. Diketuknya pintu perlahan-lahan sambil memberi salam. 

Maka terdengarlah ucapan dari dalam,
"Silakan masuk"

Perempuan cantik itu lalu berjalan masuk sambil kepalanya terus merunduk. Air matanya
berderai tatkala ia berkata, 
"Wahai Nabi Allah. Tolonglah saya. Doakan saya agar Tuhan berkenan mengampuni dosa keji saya." 

"Apakah dosamu wahai wanita ayu?" tanya Nabi Musa a.s. terkejut.

"Saya takut mengatakannya."jawab wanita cantik..

"Katakanlah jangan ragu-ragu!" desak Nabi Musa.

Maka perempuan itupun terpatah bercerita, "Saya... telah berzina".

Kepala Nabi Musa terangkat,hatinya tersentak.

Perempuan itu meneruskan, 
"Dari perzinaan itu saya pun... hamil. Setelah anak itu lahir,langsung saya... cekik lehernya sampai... mati," ucap wanita itu seraya menangis sejadi-jadinya. 

Nabi Musa berapi-api matanya. Dengan muka berang ia mengherdik, 
"Perempuan bejad, pergi kamu dari sini! Agar siksa Allah tidak jatuh ke dalam rumahku kerana perbuatanmu. Pergi!"...teriak Nabi Musa sambil memalingkan mata kerana jijik.

Perempuan berwajah ayu dengan hati bagaikan kaca membentur batu hancur luluh segera bangkit dan melangkah surut. Dia terantuk-antuk keluar dari dalam rumah Nabi Musa.. 

Ratap tangisnya amat memilukan. Ia tak tahu harus kemana lagi hendak mengadu.. Bahkan ia tak tahu mahu dibawa kemana lagi kaki-kakinya. Bila seorang Nabi saja sudah menolaknya, bagaimana pula manusia lain bakal menerimanya? Terbayang olehnya betapa besar dosanya, betapa jahat perbuatannya. 

Ia tidak tahu bahwa sepeninggalnya, Malaikat Jibril turun mendatangi Nabi Musa. Sang Ruhul Amin Jibril lalu bertanya,
"Mengapa engkau menolak seorang wanita yang hendak bertaubat dari dosanya? Tidakkah engkau tahu dosa yang lebih besar daripadanya?" 

Nabi Musa terperanjat. 
"Dosa apakah yang lebih besar dari kekejian wanita pezina dan pembunuh itu?" 
Maka Nabi Musa dengan penuh rasa ingin tahu bertanya kepada Jibril. 
"Betulkah ada dosa yang lebih besar daripada perempuan yang nista itu?" 

"! Ada!" jawab Jibril dengan tegas. 

"Dosa apakah itu?" tanya Nabi Musa.

"Orang yang meninggalkan solat dengan sengaja dan tanpa menyesal. Orang itu dosanya lebih besar dari pada seribu kali berzina".

Mendengar penjelasan ini Nabi Musa kemudian memanggil wanita tadi untuk menghadap kembali kepadanya. Ia mengangkat tangan dengan khusuk untuk memohonkan ampunan kepada Allah untuk perempuan tersebut. Nabi Musa menyedari, orang yang meninggalkan sembahyang dengan sengaja dan tanpa penyesalan adalah sama saja seperti berpendapat bahwa sembahyang itu tidak wajib dan tidak perlu atas dirinya. Bererti ia seakan-akan menganggap remeh perintah Tuhan, bahkan seolah-olah menganggap Tuhan
tidak punya hak untuk mengatur dan memerintah hamba-Nya. 

Sedang orang yang bertaubat dan menyesali dosanya dengan sungguh-sungguh bererti masih mempunyai iman di dadanya dan yakin bahwa Allah itu ada, di jalan ketaatan kepada-Nya. Itulah sebabnya Tuhan pasti mahu menerima kedatangannya.


Demikianlah kisah Nabi Musa dan wanita pezina dan dua hadis Nabi, mudah-mudahan menjadi pelajaran bagi kita dan timbul niat untuk melaksanakan kewajiban solat dengan istiqomah.



✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

BELAJAR BUAT NUDGET SENDIRI

Views

Nugget

Bahan2:
400g ayam kisar
250g taufu lembut
garam
lada sulah
200g serbuk roti putih
1/2 biji telur
2sk baking p0wder(optional)

Coating:
2bj telur
180g serbuk roti oren

Cara:

1. Letakkn taufu dlm bekas b'lubang(penapis). Biar air taufu tu keluar.
2. Campur sume bahan kecuali utk c0ating.Gaul sebati. Kalau adunan lembut sgt tmbah lg serbuk roti putih. Bentukkan ikut citarasa.
3. Untuk c0ating, pecahkn telur n pukul sikit. Celupkn nugget yg da bentuk td dlm telur dan salut dgn serbuk roti oren... Klu nk tebal celup skali lg dlm telur dan salut lg...
4. Blh g0reng atau simpan sejuk beku

SELAMAT MENCUBA

CURI RESEPI SENIOR NADIA

✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Monday, April 9, 2012

NASIB SI CANTIK

Views

Pada suatu hari, seorang gadis yang terpengaruh dengan cara hidup masyarakat Barat menaiki sebuah bas mini untuk menuju ke destinasi di wilayah Iskandariah. Malangnya walaupun tinggal di bumi yang terkenal dengan tradisi keislaman, pakaian gadis tersebut sangat menjolok mata.Bajunya agak nipis dan seksi hampir terlihat segala yang patut disembunyikan bagi seorang perempuan daripada pandangan lelaki ajnabi atau mahramnya.

Gadis itu dalam lingkungan 20 tahun. Di dalam bas itu, ada seorang tua yang dipenuhi uban menegurnya: “Wahai pemudi! Alangkah baiknya jika kamu berpakaian yang baik, yang sesuai dengan ketimuran dan adat serta agama Islam kamu, itu lebih baik daripada kamu berpakaian begini yang pastinya menjadi mangsa pandangan liar kaum lelaki…. ” nasihat orang tua itu.

Namun, nasihat yang sangat bertetapan dengan tuntutan agama itu dijawab oleh gadis itu dengan jawapan yang mengejek: “Siapalah kamu hai orang tua? Adakah kamu cuba nak ingatkan aku supaya menutup aurat sepenuhnya sedangkan bapa kandungku sendiri tidak pernah menasihatiku?Apakah kamu mahu aku berpakaian menutup aurat sedangkan aku masih mahu bebas menayangkan tubuh badan ku di khalayak ramai?Apakah di tangan kamu ada anak kunci syurga? Atau adakah kamu memiliki sejenis kuasa yang menentukan aku bakal berada di syurga atau neraka?”

Setelah menghamburkan kata-kata yang sangat menghiris perasaan orang tua itu, gadis itu tertawa mengejek panjang. Tidak cukup setakat itu, si gadis lantas cuba memberikan telefon bimbitnya kepada orang tua tadi sambil melafazkan kata-kata yang lebih dahsyat. ” Jika ISLAM itu BENAR, tempatkan bilikku di Neraka, Ambil handphone ku ini dan hubungilah Allah serta tolong tempahkan sebuah bilik di neraka jahanam untukku,” katanya lagi lantas ketawa berdekah-dekah tanpa mengetahui bahawa dia sedang mempertikaikan hukum Allah dengan begitu biadab.

Orang tua tersebut sangat terkejut mendengar jawapan daripada si gadis manis. Sayang sekali, wajahnya yang ayu tidak sama dengan perilakunya yang buruk. Penumpang-penumpang yang lain turut terdiam malah ada yang menggelengkan kepala kebingungan. Semua yang di dalam bas tidak menghiraukan gadis muda yang tidak menghormati hukum-hakam agama itu dan mereka tidak mahu menasihatinya kerana khuatir dia akan akan menghina agama dengan lebih teruk lagi.

Sepuluh minit kemudian bas pun tiba di perhentian. Gadis seksi bermulut celupar tersebut tertidur di muka pintu bas. Puas pemandu bas termasuk para penumpang yang lain mengejutkannya tapi gadis tersebut tidak sedarkan diri. Tiba tiba orang tua tadi memeriksa nadi si gadis. Sedetik kemudian dia menggeleng-gelengkan kepalanya. Gadis itu telah kembali menemui Tuhannya dalam keadaan yang tidak disangka. Para penumpang menjadi cemas dengan berita yang menggemparkan itu. Dalam suasana kelam kabut itu, tiba tiba tubuh gadis itu terjatuh ke pinggir jalan. Orang ramai segera berkejar untuk menyelamatkan jenazah tersebut. Tapi sekali lagi mereka terkejut. Sesuatu yang aneh menimpa jenazah yang terbujur kaku di jalan raya. Mayatnya menjadi hitam seolah-olah dibakar api. Dua tiga orang yang cuba mengangkat mayat tersebut juga kehairanan kerana tangan mereka terasa panas dan hampir melecur sebaik saja menyentuh tubuh si mayat. Akhirnya mereka memanggil pihak keselamatan menguruskan mayat itu.

Begitulah kisah ngeri lagi menyayat hati yang menimpa gadis malang tersebut. Apakah hasratnya menempah sebuah bilik di neraka dimakbulkan Allah? Na’uzubillah, sesungguhnya Allah itu Maha Berkuasa di atas segala sesuatu. Sangat baik kita jadikan iktibar dan pelajaran dengan kisah benar ini sebagai Muslim sejati. Jangan sesekali kita mempertikaikan hukum Allah mahupun sunnah RasulNya s.a.w. dengan mempersendakan atau mengejek. Kata kata seperti ajaran Islam tidak sesuai lagi dengan arus kemodenan dunia hari ini atau sembahyang tidak akan buat kita jadi kaya dan seumpamanya adalah kata-kata yang sangat biadab dan menghina Allah, pencipta seluruh alam.

Ingatlah teman, kita boleh melupakan kematian, tetapi kematian tetap akan terjadi kepada kita. Hanya masanya saja yang akan menentukan bila kita akan kembali ke alam barzakh. Janganlah menjadi orang yang bodoh, siapakah orang yang bodoh itu? Mereka itulah orang yang ingin melawan Tuhan Rabbul ‘alamin. Apabila anda enggan melaksanakan suruhan Tuhan bererti anda ingin melawan arahan Tuhan.

Sewaktu di sekolah anda tertakluk dengan undang-undang sekolah, dalam pekerjaan anda tertakluk dengan undang-undang yang dilakar oleh majikan anda, di dalam negeri anda tertakluk di bawah undang-undang negara anda. Begitu taksub sekali anda terhadap undang-undang itu sehingga terlalu prihatin takut kalau melanggar undang-undang tersebut . Apabila anda berpijak di bumi ini, anda juga tertakluk dengan undang-undang yang telah di gubal oleh yang pemilik yang menjadikan bumi ini.

Setiap Sultan ada taman larangannya, begitu juga Allah s.w.t. taman laranganNya adalah perkara-perkara yang telah diharamkan bagi hamba-hambaNya di muka bumi ini. Sama samalah kita memohon agar Allah sentiasa memberi kita petunjuk di atas jalan yang benar dan agar Dia memberikan kekuatan agar kita sentiasa dapat menjaga lidah kita, amin.Kisah ini dikongsikan dan diceritakan bersama oleh sahabat saya sendiri yang berasal di Malaysia dan kini berada di perantauan sana.

~jadikan ianya sebagai ikhtibar~



✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Thursday, April 5, 2012

KISAH BENAR

Views

KOMANDAN & 37 PRAJURIT PENGAMAN MASUK ISLAM: Kapten San Jin-Gu adalah salah satu komandan Brigade-11SF, pasukan pengaman PBB dari Korea Selatan yg ditugaskan di Iraq.

Kapten San dan pasukannya bertugas di wilayah Irbil, Iraq Utara. Ketika bertugas di wilayah tersebut, beliau sering mengamati orang-orang Muslim bersolat berjamaah di Masjid. Kebetulan markas pasukannya berada dekat dengan masjid. Dia sangat hairan dengan gerakan-gerakan solat tersebut.

Oleh kerana ingin tahu, beliau mencuba meniru seluruh gerakan solat dan mempraktikkan di biliknya secara sendirian. Ketika mempraktikan itulah dia merasakan ada ketenangan dan perasaan damai yang hadir dalam hatinya.

Itulah sebabnya, pergerakan solat tersebut kemudiannya dijadikan program meditasi dalam pasukan yg dipimpinnya (disamping Yoga), dan ternyata sebahagian besar anggota-anggotanya setelah melakukan gerakan2 solat tersebut, mereka merasakan perasaan yg sama, mereka juga merasa lebih tenang dan damai.

Sejak itu Kapten San berinisiatif mempelajari Islam untuk mengenalnya lebih dalam lagi, dan akhirnya dia memutuskan untuk memeluk Islam. Ketika niatnya ingin memeluk Islam disampaikan kepada anggota-anggotanya, beliau berkata : "Aku telah menemukan cahaya kehidupan yg sesungguhnya, aku ingin berada dalam cahaya tersebut, dan cahaya itu adalah Islam".

Tanpa di duga, secara spontan 37 anggota bawahan yang dipimpin olehya mengangkat tangan mereka, sebagai tanda ikut bersama komandan mereka - juga untuk memeluk Islam.

Subhanallah..!!
Walhamdulillah..!!
Allahu Akbar...!!



✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Tuesday, April 3, 2012

MANUSIA PALING KEJAM ATAS DUNIA

Views

SUBHANALLAH!!

manusia mana la yang sanggup buat cm ni..sikit pom xde hti kemanusiaan..!!
sanggup menyeksa insan yang x berdosa begini.apa mereka tidak fikir seandainya anak-anak mreka diperlakukan sebegini rupaa..MASYAALLAH!!

~sama kita berdoa moga orang yang melakukan perbuatan ini mendapat balasannya~

✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

LIPAR JEPUN KU :)

Views
OLLA :) (hello bahasa Sepanyol)

kawan2..arini kan TAA g KP (kuantan Parade). dan2 je nak bagitahu.org lain kuar x kecoh pom..hehehhe
TAA g ngn GULA-GULA MIMPI n AZRIN..:) tgu la teksi .tgu punya tunggu xde satu pom teksi..dah penat dah tgu ni.tp tu la kan.kate org,  " REZEKI ADE DIMANA2 JE " en hafiz ( kakitangan kolej)..jimat duit tambang teksi..
sampai2 je kat KP cepat2 g kedai makan.mane x nye,lapar,tu la bagun lambat sape suh..:)
pas2 makan g shopping-mopping..hahahaa,ade ke bahasa cm 2..??lantak la sape care.(cilup ayat org). Aduh..penat dah..lenguh dah kaki..mane taknye, pakai WEDGES. kononya nak nampak tinggi..heheh. Maklumlah org kurang tinggi ni memang macm ni..


WEDGES ni la punya pasal


Lipar Jepun jadi mangsa..hahahaha lawa X??

nasib la kan..tp bgus gak ade Lipar Jepun ni, sbb cuaca Hujan lebat gile laa tadi..hbis basah kuyup..:(

you all kat KP tadi ade SELLS laaa,,so sape2  nak barg murah2 leh g kuantan Parade..

~SELAMAT BERSHOPPING~



✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Monday, April 2, 2012

K.A.M.I

Views
assalamualaikum..PEACE NO WAR (^ ^)

kawan2..u olls ade BFF x??mesti ade kan?xkira la dimna anda berada.Cewah!
bagi korang la kan..ape makna sebenar PERSAHABATAN??
sahabat ni, pahit mane pom perangai die, sgp kita telan..xley nak gaduh lama ngn BFF ni.sape setuju, gelak tepuk tangan 10x..hehehe

SO, perkenal kan..THIS IS MY BFF :)



dalam geng kitaorg, kami panggil die jeck..JECK??cm name laki je..huhuh.tp tula hakikatnye...:)



haa, yang ni laasi keding kitaorg,OPPss sowie EKIN. 2 la mu,kurus sgt.suh mkn banyak2 tak nak.tp x ley salahkan mu gak, mu dah mkn banyak2 tp tetap x naik.so,mu kene kawin kot baawu naik..hahahaah



minah ni pom satu,setiap ape yg die buat mesti xmasuk akal.tapi gelagat die mesti wat kami ketawa sentiasa..law dah gelabah tu x yah ckp la..hancus..!anyway.kami syg kamu..:)



haa,yang ni la kawanku yg TERBAIK la law dlm bab2 STUDY.calon best student kot..tp bapok degil..law nak something tu kejar smpai dpt..we call her SEMAQ..:)



budak ni lak, TAA jupe die kat KOLEJ.comel kan..tp law bab2 shopping bg kat die r..satu kpale ngn TAA.that y kami leh jadi kawan..just call her YAA :)



SHEER...tula nama setiap kali nak pggil die..die ni law kaki cerita bg kat die r..sbb law dh becerita 2, FUHH!!gaye raja lawak..hahha..memg lawak laa.kata2 die pasti wat KAMI terbahak2..


cun kan kawan2 kita.setakat ni TAA rase merekalah the best3 friend diantara kawan2 yang TAA ade.. sbb segala suka dan duka kami kongsi bersama..MISS U ALL DAMN MUCH..


mahu pulang ;aaa:)




~that alls :)~

FRIENDSHIP 4 EVER


✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Sunday, April 1, 2012

MINAT SAMA DIA :)

Views


PEACE (^-^)


Kim Sang-Bum
7 Julai 1989 (umur 24)
Seoul, Korea Selatan
Tahun aktif 2006
Tinggi1.81 m (5 ka 11516 in) 












✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Saturday, March 31, 2012

FAREEDA SCARF KUANTAN

Views
ASSALAMUALAIKUM 

Actually nak promote skit tudung fareeda ni.try u all tgk gambar2 ni..law berkenan leh rujuk 
So, sebarang pertanyaan leh la rujuk di link tersebut..: )










senyum selalu :)


✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Friday, March 30, 2012

MARI MENGUNDI

Views
SALAM JUMAAT

you all, nak mintak tolong bleh x???tlg UNDI PICTURE member saya ni..

die tercalon dalam model IU HIJAB.So, law u all rase die layak untuk jadi model 2, please tekan disini


THANKS 4 HELPING




✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Thursday, March 29, 2012

AKU JATUH CINTA

Views
hye.hye.hye..

korang ade dengar tak LAGU kat bawah ni..best kan,kan,kan???
ade bakat gak YANA menyanyi..hehehe


LIRIK LAGU AKU JATUH CINTA-UKAYS FEAT YANA SAMSUDIN

P : haaaa....
L : ohooo..
P : aku jatuh cinta

L : KALI PERTAMA AKU
     TERPANDANG WAJAH MU
     TAK DAPAT KU LUPAKAN
     SEGALANYA

P : DI SEBALIK SENYUMMU
     KU RASA KEBAHGIAAN
     ADAKAH MUNGKIN AKU 
     JATUH CINTA

L&P : MANA MUNGKIN KU
          BISA MELUPAKAN

P : DARI SINAR MATAMU ( MATAMU)
     DAPATKU BAYANGKAN (BAYANGKAN)
     KEHANGATAN CINTAMU MEMBARA

L : DISEBALIK TAWAMU(lala)
     TERSIMPAN RAHSIA(lala)
     APAKAH SEBENARNYA
     DIHATIMU

L&P : BIARLAH CINTA 
          MENYATUKAN KITA.....

*CHORUS
L&P : KASIH....
          DENGAR SUARA HATIKU
          AKU JATUH CINTA
P : KEPADA DIRIMU
L : JANGAN DIPISAHKAN 
     DIANTARA KITA
     BERSAMA BERDUA
     KITA BAHAGIA
L&P : SAYANG...
          CINTAI DIRIKU
          CINTA YANG TERUKIR 
P :HANYALAH UNTUKMU
L&P : KERNA CINTA KITA
          TIADA TANDINGANNYA
L : AKU PASTI ITU SEMUA
P : PERCAYALAH....
L : TERIMALAH KU SEADANYA
P : MOGA KAU PUN BEGITU JUA
L&P : HINGGA KE AKHIRNYA

ulang chorus

sape2 yang dengar leh dgr kat bawah ni..





~SELAMAT MENDENGAR~






✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

EXTEND BAUCER BUKU 1M

Views

baucer buku 1M telah di extendkan sehingga 30 APRIL ini....


so, korang leh lah ye nak enjoy skit...

have fun....

✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

Wednesday, March 28, 2012

GERENTI SEDAP!!

Views
HYE,HYE,HYE,,

hari taa nak kongsi ngn korang kesedapan makanan ini..
korang penah rase ayam madu cm ne??? Bagi yang penah rase tu mesti nak lagi kan??

sO, kat cini taa nak promote sikit kat korang yang nak laaa,,,,
taa ade jual REMPAH AYAM MADU... try tengok gambar kat bawah ni..


haaa,nampak cam pelik jee rempah die,,,tp skali buat nak lagi,,,

cara nak gunanya, senang je,
1. korang sediakan 2KG bahan mentah (udang/ayam/sotong/daging dan lain2)
2. gaulkan bahan mentah tersebut  sehingga sebati ngn rempah di atas ni..
3. lepas sebati semua, korang boleh laa bakar atau pom goreng..

cara nak bakar :
1. korang asingkan kuah bahan mentah tadi
2. bakar bahan mentah itu separuh masak
3. celup bahan mentah yang dibakar separuh masak tadi ke dalam kuah yang diasingkan
4. bakar semula bahan mentah tersebut sehingga masak.

cara nak goreng :
1. panaskan minyak
2. goreng bahan mentah yang telah diperap tadi
3. kecilkan api dan tutup kuali tersebut.
4. goreng sehingga masak.

bagi sesiapa yang berminat nak try REMPAH AYAM MADU ini, boleh email saya di tehera_gomez@yahoo.com atau mesej saya di FB https://www.facebook.com/aweK26

SELAMAT MENCUBA


✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

copyright@ All Right Reserved by TAHIRAH GHAZALI