♔tehera gomez♔

Wednesday, March 28, 2012

GERENTI SEDAP!!

Views
HYE,HYE,HYE,,

hari taa nak kongsi ngn korang kesedapan makanan ini..
korang penah rase ayam madu cm ne??? Bagi yang penah rase tu mesti nak lagi kan??

sO, kat cini taa nak promote sikit kat korang yang nak laaa,,,,
taa ade jual REMPAH AYAM MADU... try tengok gambar kat bawah ni..


haaa,nampak cam pelik jee rempah die,,,tp skali buat nak lagi,,,

cara nak gunanya, senang je,
1. korang sediakan 2KG bahan mentah (udang/ayam/sotong/daging dan lain2)
2. gaulkan bahan mentah tersebut  sehingga sebati ngn rempah di atas ni..
3. lepas sebati semua, korang boleh laa bakar atau pom goreng..

cara nak bakar :
1. korang asingkan kuah bahan mentah tadi
2. bakar bahan mentah itu separuh masak
3. celup bahan mentah yang dibakar separuh masak tadi ke dalam kuah yang diasingkan
4. bakar semula bahan mentah tersebut sehingga masak.

cara nak goreng :
1. panaskan minyak
2. goreng bahan mentah yang telah diperap tadi
3. kecilkan api dan tutup kuali tersebut.
4. goreng sehingga masak.

bagi sesiapa yang berminat nak try REMPAH AYAM MADU ini, boleh email saya di tehera_gomez@yahoo.com atau mesej saya di FB https://www.facebook.com/aweK26

SELAMAT MENCUBA


✿ Awak Budak Baik Kalau Awak LIKE Entry ini. TQ ✿

1 ♥ CUBIT PIPI TAA ♥:

teheragomez said...

xde sape2 nak order ke???

Post a Comment

copyright@ All Right Reserved by TAHIRAH GHAZALI